O MANIFESTACIJI

 

 

 

 

 

 

 

Manifestacija MEĐUNARODNI DAN ANIMACIJE  održati će se 25. listopada 2020. u kinu Tuškanac u Zagrebu.

 Program manifestacije sastojati će se od projekcija recentnih kratkih animiranih filmova u velikoj dvorani Kina Tuškanac , susreta autora s publikom, susreta profesionalaca iz svijeta animacije i studenata animacije. U foajeu kina bila je postavljena izložba. U prostorima malog kina Tuškanac održati će se  PITCHING FORUM te dio posvećen najmlađima koji će ponovo moći pohađati radionicu animacije za djecu OD POKRETA  ...  DO FILMA.

 


 

U Zagrebu postoji mnogobrojna publika koja rado aktivno sudjeluje u programima svih vrsta vizualnih umjetnosti, pa tako i animiranog filma. Uz Animafest, ASIFA Hrvatske kao udruga ima isključivi cilj promociju animacije, prikazivanje domaćih i stranih animiranih filmova te susrete profesionalaca s publikom. Grad Zagreb i Republika Hrvatska je poznat u svijetu kao kolijevka autorskog umjetničkog animiranog filma, a autori Zagrebačke škole animiranog filma doprinijeli su da se animacija tretira kao ravnopravna umjetnička grana. Mi tu tradiciju pokušavamo očuvati i prikazati recentna ostvarenja na polju kratkog animiranog filma u hrvatskoj.

 

Cilj programa je uključivanje većeg broja građana u aktivnosti vezane za animaciju kao audio-vizualnu umjetnost, s posebnim naglaskom na upoznavanje s načinom nastanka recentnog hrvatskog animiranog filma. Dalje, ova manifestacija omogućava i profesionalcima iz područja ilustracije, animacije i filma da susretnu jedni druge i da se zajedno otvore prema publici. Dio programa manifestacije namijenjen je djeci i njihovim konkretnijim upoznavanjem s umjetnošću animacije putem projekcija, izložbe i radionica.