PITCHING FORUM


PRAVILA

ASIFA Pitching forum dio je programa obilježavanja 18. Međunarodnog dana animacije. Posvećen poticanju i razvoju kratkog animiranog filma, namijenjen je profesionalcima iz područja filma i animacije, i održat će se 26. listopada 2019. u kinu Tuškanac u Zagrebu.

ASIFA Pitching Forum otvoren je za prijavu projekata na polju animacije kako iskusnih autora tako i autora u nastajanju. Prijavljeni projekti mogu biti u različitim fazama razvoja ili izvedbe. Prijavljeni projekti mogu ali i ne moraju imati već dogovorene producente. Nije potrebno da projekt već ima financijsku podršku.

 

PRIJAVA PROJEKTA

Prijave projekata prihvaćaju se samo putem internetskog obrasca za prijavu na našoj web stranici (PRIJAVNICA). Razmatrat će se samo prijave koji su pravilno ispunjene i poslane do roka za prijavu. Prihvaćamo samo jedan projekt po prijavi. Ako projekt bude odabran, podaci o projektu navedeni u prijavnici ono su što će biti objavljeno na našoj web stranici. Svi materijali moraju biti na hrvatskom jeziku.

SELEKCIJA

Na ASIFA Pitching Forum bit će odabrano najviše 5 projekata. Selekciju projekata vrši selekcijski odbor ASIFA HRVATSKE. Obavijest o odabiru dat će se što je prije moguće nakon roka za prijavu projekta, 21. listopada 2019.

TIJEK FORUMA

Prezentacijama na ASIFA Pitching forumu prethodit će u danima prije same prezentacije kratak trening pod mentorstvom Draška Ivezića, kojim će se finalistima pomoći da pripreme prezentaciju.

U prvom dijelu, ASIFA Pitchingu, sudjelovat će pet odabranih finalista, koji će imati po deset minuta, uključujući i vizualni materijal koji može biti upotrijebljen u prezentaciji, za prezentaciju svojih projekata u razvoju pred ovogodišnjim stručnim timom i pred zainteresiranima u publici. Na kraju svake prezentacije, u dodatnih pet minuta, finalisti će odgovarati na pitanja, dobiti povratnu informaciju i sudjelovati u raspravi.

U drugome dijelu foruma, nazvanom ASIFA Speed Date, svaki će finalist imati priliku podrobnije predstaviti svoj projekt – u ekskluzivnom petominutnom razgovoru „jedan na jedan“ – svakome od stručnjaka pojedinačno, prema rasporedu koji će ovisiti o broju zainteresiranih za razgovore, a u cilju primanja još izravnije povratne informacije i osobnijeg savjetovanja o projektu.

Članovi ovogodišnjeg stručnog tima su Martina Meštrović, Daniel Šuljić i Matija Pisačić, a moderator foruma bit će Draško Ivezić.


Pitching prezentacije provode se na hrvatskom jeziku. ASIFA Pitching forum otvoren je za javnost.


NAKNADE

Nema novčane naknade za prijavu projekta.

KLJUČNI DATUMI I ROKOVI

Rok za slanje prijava: 21. listopada 2019.
Obavijest o odabiru finalista: najkasnije do 23. listopada 2019.
Trening pitchinga za odabrane finaliste: 23. - 25. listopada 2019.
Završne prezentacije ASIFA Pitching foruma: 26. listopada 2019.